Recomandari

Top 10 orase de vizitat din Europa de Est

1. Praga

Praga este capitala și cel mai mare oraș din Republica Cehă. Este cel de-al cincisprezecelea cel mai mare oraș din Uniunea Europeană. Este, de asemenea, capitala istorică a Boemiei. Situată în partea de nord-vest a țării pe râul Vltava, orașul găzduiește aproximativ 1,24 milioane de locuitori, în timp ce zona urbană mai mare este estimată la o populație de aproape 2 milioane de locuitori.

2. Budapesta

Budapesta este capitala și cel mai mare oraș al Ungariei și unul dintre cele mai mari orașe din Europa Centrală. Este principalul centru politic, cultural, comercial, industrial și de transport al țării, uneori descris ca orașul primat al Ungariei.

3. Bucuresti

Bucureștiul este capitala municipiului, centru cultural, industrial și financiar al României. Este cel mai mare oras din Romania si situat in sud-estul tarii, se afla pe malurile raului Dâmbovița, mai puțin de 70 km nord de Dunăre. Bucureștiul a fost menționat pentru prima dată în documente în 1459. A devenit capitala României în 1862 și este centrul mass-media, culturii și artei românești.

4. Sankt Petersburg

Sankt Petersburg este al doilea oraș ca mărime din Rusia, încorporat politic ca subiect federal. Acesta este situat pe râul Neva, în fruntea Golful Finlandei, pe Marea Baltică. În 1914 numele orașului a fost schimbat de la Sankt Petersburg la Petrograd, în 1924 la Leningrad și în 1991, înapoi la Sankt Petersburg.

5. Ljubljana

Ljubljana este capitala și cel mai mare oraș din Slovenia. Situat la mijlocul unei rute comerciale între nordul Mării Adriatice și regiunea Dunării, a fost capitala istorică a Carniolei, o parte locuită în Slovenia a Austro-Ungariei, și a fost cea culturală, educativă, economică, politică și centru administrativ al Sloveniei independente din 1991.

6. Atena

Atena este capitala și cel mai mare oraș al Greciei. Atena domină regiunea Attica și este unul dintre cele mai vechi orașe ale lumii, cu o istorie înregistrată de aproximativ 3400 de ani și cea mai timpurie prezență umană în jurul mileniului XI-7 î.Hr. Atena clasică a fost un puternic oraș-stat care a apărut împreună cu dezvoltarea maritimă a portului Piraeus.

7. Moscova

Moscova este capitala și cel mai populat subiect federal al Rusiei. Orașul este un important centru politic, economic, cultural și științific din Rusia și Europa de Est. Potrivit Forbes 2013, Moscova a fost clasat de Mercer drept al nouălea cel mai scump oraș din lume și este una dintre cele mai mari economii urbane din lume, fiind clasată ca un oraș alfa global în conformitate cu Rețeaua de Cercetare a Globalizării și a Orașelor Mondiale și este de asemenea una din destinațiile turistice cu cea mai rapidă creștere din lume, conform indicelui MasterCard Global Destination Cities.

8. Bratislava

Bratislava este capitala Slovaciei și, cu o populație de aproximativ 500.000, este cel mai mare oraș al țării. Bratislava se află în sud-vestul Slovaciei, ocupând ambele maluri ale Dunării și ale malului stâng al râului Morava. Învecinat cu Austria și Ungaria, este singurul capital național care se învecinează cu două țări independente. Bratislava este centrul politic, cultural și economic al Slovaciei.

9. Istanbul

Istanbulul este cel mai mare oraș din Turcia, care constituie inima economică, culturală și istorică a țării. Istanbulul este un oraș transcontinental din Eurasia, centrul său comercial și istoric fiind situat pe partea europeană și aproximativ o treime din populația sa trăind pe partea asiatică a Eurasiei.

10. Sofia

Sofia este capitala și cel mai mare oraș din Bulgaria. Istoria sa dateaza de 2400 de ani. Orașul este situat la poalele muntelui Vitosha din partea de vest a țării. Acesta ocupă o poziție strategică în centrul Peninsulei Balcanice. Sofia este cel de-al 14-lea cel mai mare oraș din Uniunea Europeană, cu o populație de aproximativ 1,3 milioane de locuitori. Acesta a fost clasat de Rețeaua de Cercetare a Globalizării și a Orașelor Mondiale ca un Beta-oraș.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top