Recomandari

Top 5 cele mai scumpe tipuri de cafea din lume

Daca doriti sa gustati o cafea intradevar de lux am pregatit un top cu cele mai scumpe si bune tipuri de cafea din lume. Daca pretul acestor tipuri de cafea este indeajuns pentru a va face sa nu le incercati poate modul in care aceste cafele sunt facute ar putea fi factorul decisiv pentru dumneavoastra.

5. Cafea Molokai

Locatie : Kualapuu, Maui, Hawaii

Cost : 240 RON / 450g

Despre Cafeaua Molokai: Hawaii este singurul stat din SUA care are condițiile de creștere adecvate pentru cultivarea cafelei, ceea ce înseamnă că Molokai are un amestec de arome care sunt greu de trecut, oferind o cafea robustă cu note de mure și ciocolată. Producătorii folosesc atât un proces umed, cât și un proces uscat, producând doar două tipuri de cafea în loturi foarte mici, există doar câteva alte ferme din lume care utilizează procesele în aceste moduri. Cafeaua Molokai este organică, deci nu este produsă din ingrediente sintetice (deoarece acestea nu este supusa pesticidelor dăunătoare care pot deteriora sănătatea) și este mai bine pentru mediu decât o cafea neecologică.

4. Cafea Finca El Injerto

Locatie : La Libertad, Huehuetenango, Guatamala

Cost : Poate ajune pana la 2100 RON / 450g

Despre Finca El Injerto: Această cafea este produsă de un duo tata-fiu, care sunt foarte determinati in a susține bunele practici de mediu. Acestia sunt un exemplu excepțional pentru modul în care producătorii de cafea ar putea lucra, construind microhidrocentrale, fabrici de tortilla, școli, clinici și lista continuă. Finca El Injerto ar trebui să aiba o pozitie în topul primelor cinci, pentru că a reușit să-și croiască drumul către TOP 5 cafele din lista mondială, iar terenul în care este cultivat este neutru din punct de vedere al carbonului, fiind prima cafea de acest gen din Guatemala.

3. Cafea Ospina

Locatie : Columbia, America de Sud

Cost : Aproximativ 630 RON / 450g

Despre Ospina: Acest producator de cafea este o alta afacere de familie si este condusa in prezent de un membru al celei de a cincea generații a familiei Ospina. Proprietatea produce numai cafea din boabe Arabica Typica, care este o cultură ce necesită multă atenție și metode de producție foarte specifice.

2. Cafea Kopi Luwak

Locatie : Arhipeleagul Indonezian

Cost : Ouch, costa aproximativ 2500 RON / 450g

Despre Kopi Luwak : Cunoscuta si sub numele de cafea de civet, este produsa din boabe de cafea care au fost digerate de un animal din Indonezia care arata ca o pisica, numit Civet. In forma sa originala aceasta cultura de cafea nu este foarte viabila deoarece necesita tehnici de procesare costisitoare. Daca doriti sa gustati aceasta cafea trebuie sa fiti atenti de unde o cumparati.

1. Cafea Black Ivory

Locatie : Chiang Saen, Nordul Tailandei

Cost : Si pretul acestui tip de cafea este in jur de 2500 RON / 450g

Despe Black Ivory : De asemenea, ca și boabele de cafea Kopi Luwak, această cafea este produsă din excremente de animale, dar de data aceasta boabele de cafea au fost digerate de elefanți! Spre deosebire de Civetul indonezian, elefanții sunt ierbivore și, prin urmare, ezultatul este un amestec de arome foarte diferit, dar la fel de unic. Dacă nu doriți să aveți sentimente de vinovăție în ceea ce privește bunăstarea animalelor în producerea cafelei dvs., atunci când aceasta este rafinata în mod natural, este important să verificați etica companiei, pentru a vă asigura ca producătorii care pun sănătatea animalul pe primul loc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top