Tehnologie

Samsung T28D310ES – Review

Sud-coreenii de la Samsung s-au gandit sa realizeze si televizoare destinate clasei sociale de nivel mediu, insa dezamagesc pe banda rulanta, Samsung T28D310ES fiind un alt exemplu viu. Observam ca nu pun deloc pret pe aspectul televizorului, si acest lucru ne-a facut sa spunem ca nu este un televizor prea stralucit, probabil fiind mai ideal pentru folosirea asemeni unui monitor pentru calculator, insa vom vedea daca s-a compensat la specificatiile tehnice ale sale.

In primul rand, televizorul Samsung T28D310ES ne ofera o diagonala de 71 centimetri, in jurul a 23-27 inch, ceea ce inseamna ca este destinat a fii amplasat in propria camera, nicidecum intr-o sufragerie sau alte incaperi mult mai mari. Pe ecranul de 71 centimetri vor rula imagini HD, evident rezolutia fiind de 1366 x 768 pixeli. Ni se specifica ca avem de-a face cu un Smart TV insa se pare ca in lista de specificatii nu ni se specifica vreo anumita functie sau intrebuintare speciala pentru calitatea video sau audio. In schimb, probabil singurul lucru ceva mai „premium” la acest televizor, ar fii unghiul de vizibilitate, acesta fiind de 178 grade, deci nu este nicio problema pozitia din care privim la ecranul de 71 centimetri al acestui asa-zis Smart TV. Timpul de raspuns este de maximum 8 milisecunde, destul de bun gandindu-ne la pretul de 1.000 lei, pret cu care acest televizor soseste pe piata din Romania. Avem suficienti conectori, deci sloturile nu sunt o problema. In primul rand avem doua porturi HDMI, o intrare USB 2.0 pentru transfer de continut, atat video cat si audio, pe ecranul televizorului. O intrare component si una video composite, si o singura intrare RGB. Avem o tehnologie de economisire a energiei, nu prea stralucita, televizorul consumand in jur de 22 W.

Dupa cum spuneam ,aspectul nu este deloc interesant, avand la baza numai si numai plastic lucios, un suport oval, de culoare neagra si o grosime mult prea mare pentru un televizor realizat de cei ce isi doresc sa obtina suprematia si pe acest segment, dupa ce recent au facut-o pe piata smartphone-urilor. Datorita greutatii de 4.2 kilograme, Samsung T28D310ES este un televizor usor porabil, nefiind vreo problema transportarea sa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top