Tehnologie

Cel mai bun SSD

Cel mai bun SSD

Un SSD, sau Solid-State Drive este dispozitivul ce stocheaza toate datele din calculator, folosindu-se de semiconductori. SSD-urile sunt ceva mai diferite decat HHD-urile, deoarece se diferentiaza prin faptul ca sunt niste dispozitive elctromecanice ce are discurile stocarii aflate intr-o miscare continua. Evident, SSD-urile sunt ceva mai rezistente la socuri, datorita timpului de acces semnificativ mai scazut. Primul SSD a aparut in anul 1950, folosind memorii magnetice. Iar, cand vine vorba de cel mai bun SSD parerile sunt impartite, si evident, trebuie sa ne rezumam si la raportul calitate-pret, pretul contand cel mai mult in zilele noastre, existand SSD-uri chiar si la peste 500-600 lei, insa, noi acum o sa va prezentam un SSD cu un pret de putin peste 200 lei, SSD foarte bun.

Este vorba de un Kingston, Kingston V300, SSD ce ne ofera o modalitate sporita spre a imbunatati performanta propriului calculator, fiind de peste 10 ori mai rapid fata de un HDD, mult mai fiabil, iar dupa cum am spus si mai sus, rezista foare bine la socuri. Ni se ofera un controller cu tehnologia LSI SandForce, fiind personalizat special pentru Kingston. Un SSD poate sa creasca performantele unui calculator ceva mai vechi. Design-ul deja nu mai trebuie sa impresioneze, fiind cunoscut faptul ca un SSD este semnificativ mai usor si mai subtire decat un HDD. Avem ca si memorii, cele mai recente de la Toshiba, cipuri de tip MLC syncronus, acesta fiind un punct forte, gandindu-ne ca SSD-urile de obice vin cu niste cipuri nu foarte puternice, de tip asyncronus. Ca si durata de viata, cel mai bun SSD pare sa ne ofere 1 milion de ore, deci nu ar trebui sa avem probleme in ceea ce tine durata de utilizare a SSD-ului.

In concluzie, daca va ganditi sa achizitionati un SSD, si aveti ceva „mofturi”, va puteti gandi la acest Kingston V300, SSD de tip SATA-III, cu o memorie de 240GB, deci destul de mare tinand cont ca nu este unul dintre cele mai scumpe SSD-uri, insa este cel mai bun daca facem referire la raportul calitate-pret.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top