Tehnologie

Cea mai buna placa de baza

Cea mai buna placa de baza

Cand vine vorba de cea mai buna placa de baza, avem o alegere destul de grea de facut, fiind sute de modele probabil pe piata, cu preturi care mai de care mai mari sau mai mici. Pentru inceput, sa vorbim despre ce este, si ce rol are o placa de baza. Motherboard-ul, caci asa se numeste in engleza, este placa principala a PC-ului, fiind componenta hardware pe care urmeaza a se monta alte componente, cum ar fi procesorul, placuta RAM, placa video, si altele.

Un model de placa video pe care va sfatuim sa il alegeti este ASUS Z170-DELUXE, placa care chiar daca este scumpa, undeva in jurul a 1.400 – 1.500 lei, ne ofera un design incredibil, fiind probabil si o placa destinata gaming-ului, multe sloturi, si nu numai. Cea mai buna placa de baza ne ofera un Sistem de Optimizare dispus pe 5 planuri, sistem cu ajutorul caruia putem modifica setari ceva mai dificile, doar apasand un buton. Este o tehnologie ASUS ce va optimiza cu succes intr-un mod dinamic aspectele principale ale calculatorului, deci urmeaza sa aveti o performanta sporita a procesorului, un consum redus de energie, niste ventilatoare care aproape ca nu fac zgomot dar si o stabilitate mai buna a etajului digital de alimentare. Deci, putem spune fara nicio problema ca aceasta tehnologie este una ce ne permite sa utilizam calculatorul in orice joc, fiind probabil o placa alcatuita si pentru gaming, dar si pentru vizualizare de film, redare de continut audio, divertisment intr-un cuvant.

Cea mai buna placa de baza, ASUS Z170-DELUXE ne ofera cinci port-uri de tip USB Tip-A, dar si un port USB Type C, oferindu-ne viteza de internet de pana la 10 GB/s, fiind de doua ori mai ager decat clasicul USB 3.0. Cu ajutorul configuratie Topologie-T, ce se afla la a doua generatie, ASUS ne va putea da poosibilitatea atingerii unei performante sporite pe modularele de tip DDR4, putand creste frecventa la pana 3.7 GHz, evident avand toate sloturile ocupate cu memorii de tip DDR4.

In concluzie, putem spune cu brio ca ASUS Z170-DELUXE este cea mai buna placa de baza, oferindu-ne cele mai bune rezultate pentru o placa de 1.500 lei, poate chiar mai putin de atat. Deci, grabiti-va sa o cumparati daca va doriti performante sporite atat la o utilizare normala, cat si la gaming.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top