Recomandari

De ce să mergi la facultate

Obligativitatea pentru frecventarea unei forme de învățământ este impusă doar până la finalitatea clasei a X-a, astfel, deciziile pentru continuarea sau oprirea studiilor revin fiecărei persoane în parte. Ținând cont de pesimismul cu care se vorbește despre importanța educației, unele persoane pot fi foarte ușor de influențat cu privire la această decizie și nu este deloc surprinzător câți elevi decid să se oprească la finalul ciclului liceal de studiu, în cazurile fericite.

Mediul universitar reprezintă o pătrundere în necunoscut, mai ales când facultatea este la distanță de câțiva kilometri buni de confortul de acasă, dar tocmai acest lucru face ca anii de studenție să fie de neuitat. În balanța decizională între a merge și a nu merge spre o formă de învățământ superioară este important să se țină cont și de aspectele pozitive. Iată doar 3 dintre acestea:

  1. Oameni noi. Noi oportunități. Ești în căutare de dezvoltare, urmărești să crești pe toate planurile și iți dorești să iei de la viață tot ce este mai bun, astfel încât să nu ai parte de lipsuri, iar mediul academic este unul dintre cele mai prielnice pentru așa ceva. Te poți remarca, cu ușurință, prin studiu, dar și prin alte abilități, precum cele organizaționale. La fel de interesante vor fi și prieteniile de care te vei bucura pe parcursul studenției.
  2. Distracția. Nu degeaba se spune că anii de studenție sunt cei mai frumoși; ei adună trăirile cele mai intense și experiențele de neuitat. Studenția nu se raportează doar la învățat, ci și la adaptare și distracție.
  3. Nu te întrista la gândul că situația financiară nu îți va permite să te menții la facultate și să mai ai parte și de distracție. Fiecare universitate va avea grijă de studenții săi merituoși sau de cei cu o condiție socială, economică nefavorabilă.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top