Sport si Sanatate

Ce știi despre îngrijirea personală

Îngrijirea personală reprezintă un subiect destul de controversat în rândul oricărei categorii de vârsta, fiind și un criteriu care împarte îngrijirea în mai multe secțiuni, precum maniaci ai îngrijirii, persoanele dependente și exagerate din acest punct de vedere, la extrema cealaltă, persoane care nu acordă niciun minimum de efort pentru a se îngriji, o categorie intermediară, cea care se situează proporțional cu nevoile de igienă ale propriului corp și categoria de persoane care înțelege prin îngrijire personală, aspectul plăcut.

Din această ultimă categorie, s-a dezvoltat moda exceselor de parfum, make-up și deodorant care să ascundă lipsa folosirii apei și a produselor pentru îngrijire a corpului. Nimic mai greșit. În primul rând, îngrijirea personală nu este un fapt care să vizeze și să influențeze doar propria persoană pentru că dacă acest proces se omite în repetate rânduri, desfășurarea activității lângă aceasta devine o misiune aproape imposibilă (cu excepția cazurilor în care nu se poate face distincție între propriul miros și mirosul acesteia). Din categoria îngrijirii corporale fac parte acțiuni precum: păstrarea curată a corpului, utilizarea cu precădere a produselor de igienă, dar și de tratament, în cazurile necesare, folosirea produselor pentru păstrarea la distanță a mirosurilor neplăcute eliminate de corp pe parcursul zilei, precum deodorante cremă/spray.

Nu este de omis faptul că îngrijirea corporală presupune și atenție acordată felului cum arată sau cum miros hainele purtate, ceea ce înseamnă că o vestimentație purtată într-o zi călduroasă, solicitantă sau într-o ședință de mers la sală, se va îndrepta fără nicio abatere către spălare și nu către dulap pentru a fi din nou purtate. Timpul permis pentru a purta o bluză/un tricou este relativ și influențat de mai multe criterii, precum construcția corporală a fiecărei persoane și gradul de secreție a glandelor, activitățile desfășurate și emoțiile la care se expune în perioada în care îl poartă (este cunoscut faptul că stresul poate fi un factor decisiv din acest punct de vedere).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top