Moda si tendinte

Despre unghii

Dintre părțile corpului, unele dintre cele mai folosite componente sunt mâinile cu care se desfășoară mare parte a activităților zilnice, fie că este vorba despre croitorie, spălat, gătit, curățenie, scris, condus și, desigur, lista poate continua. În toate aceste acțiuni, este necesar aspectul plăcut și curat al mâinilor care poate fi folosit atât de hidratarea pielii, cât și de îngrijirea manichiurii, indiferent de profesia practicată, iar daca statutul financiar permite, se poate apela la manchiuriste profesioniste.

 

Iată câteva detalii de care trebuie să se țină cont din perspectiva îngrijirii unghiilor:

  1. Nu este suficient ca unghiile să arate plăcut doar la suprafață, ci, în aceeași măsură să fie curățate și îngrijite zilnic. O abatere de la această regulă nu ar caracteriza femeia în cauza drept una care se îngrijește de aspectul ei, ci ca o persoană indiferentă din acest punct de vedere, care nu stabilește corect raportul dintre igienă și aspect îngrijit.
  2. Îngrijirea unghiilor nu implică strict mersul la salon sau folosirea unor produse scumpe pentru colorare. O femeie ce nu iși permite financiar acest răsfăț poate ajunge la succesul unei prezențe îngrijite prin întreținerea unghiilor curate, tăiate, cu o formă bine-definită. Lipsa gelului pe unghii sau a culorilor nu semnifică neglijență, pe când unghiile necurățate, da.
  3. Pe lângă forma unghiilor și culoarea ce se aplică pe acestea, important este și curățarea cuticulelor și a pielii moarte din jurul unghiilor; acestea oferă un aspect inestetic manichiurii și pot prelua din frumusețea unghiilor.
  4. Lungimea unghiilor trebuie adaptată activităților cotidiene și locului de muncă; spre exemplu, un job ce implică munca cu copiii de vârste mici va impune o lungime decentă a unghiilor, în vederea limitării expansiunii microbilor ce deseori se situează sub unghii pe parcursul zilei, dar și pentru a impiedica orice formă de accidentare a micuților în momentul în care sunt îngrijiți.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top