Sport si Sanatate

Lucruri de care să ții cont despre alimentație

Modul în care se realizează alimentația determină extrem de multe criterii din starea de sănătate, aspect, starea emoțională. Astfel, o alimentație necorespunzătoare va conduce spre îngreunarea proceselor pe care organismul le realizează, ficatul procesând mult mai greu amalgamul de compuși ce i se oferă. Legătura dintre alimentație și starea de spirit este importantă deoarece poate provoca atât efectul de calm, fericire de pe parcursul zilei, cât și sentimentul de oboseală.

 

Iată doar 3 lucruri de care trebuie ținut cont când vine vorba de alimentație:

  1. Regula celor 3 mese. Fiecare zi trebuie să fie compusă din trei mese principale și câteva mici gustări între mese care să elimine sentimentul de foame de pe parcursul zilei. Micul dejun trebuie să fie bogat în vitamine și compuși care să ofere energia de care corpul are nevoie dimineața și un suc natural dintr-o combinație de fructe, în funcție de necesitățile și lipsurile fiecărui organism. Prânzul, cea mai consistentă masă a zilei, poate fi adaptat în funcție de preferințele fiecărei persoane, dar trebuie ținut cont de aportul de proteine de care corpul are nevoie, iar cina, trebuie alcătuită din mâncăruri care să permită un somn odihnitor.
  2. Înceracarea, pe cât posibil, de a respecta orele pentru cele 3 momente în care corpul se alimentează. Obișnuind organismul cu anumite perioade în care i se oferă mâncare, acesta nu va percepe abaterea de la acest program și se va crea o regularitate care nu poate fi decât în sprijinul organelor.
  3. Adaptarea porțiilor în conformitate cu necesitățile fiecărui organism în parte. Această secțiune se raportează cu precădere, persoanelor cu probleme de greutate sau care sunt la limită. Fiecare organism are nevoie de aceleași aporturi pentru a funcționa corect, ceea ce este diferit, se referă la cantitate. La polul opus, se află persoanele cu probleme de sănătate care sunt supuse unui regim de care trebuie să țină cont cu strictețe.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top