Recomandari

Îmbrăcămintea bărbaților la birou

Îmbrăcămintea în cadrul unui job la birou este influențată, de multe ori, de poziția ierarhică pe care respectiva persoană o ocupă. În ceea ce privește bărbații, mare parte a populației ar fi tentată să creadă că este extrem de ușor în alegerea hainelor pe care să le poarte, dar și pentru bărbați există reguli. Este necesar să se țină cont de aspecte precum locul în care își desfășoară activitatea precum și poziția ierarhică în organizație din mai multe motive:

  1. Se face diferența dintre conducere și lucrătorii de pe ultima treapta ierarhică. Prezența unui director va implica întotdeauna sobrietatea costumului bărbătesc complet, fiind obligatoriu pentru câștigarea încrederii angajaților, partenerilor și potențialilor colaboratori. La extremă, se află persoanele care își desfășoară munca doar la calculator, fără a lua contact cu mediul exterior și fără a interacționa cu alți oameni, care își permit o ținută mai lejeră, precum cămașă cu blugi.
  2. În ceea ce privește firmele care impun o anumită ținută este necesar să fie respectată și în lipsa unui control deoarece poate reprezenta metoda prin care se decide să se promoveze sigla sau produsele/serviciile oferite de compania respectivă. Ținuta impusă poate fi reprezentată din obligativitatea purtării anumitor culori sau chiar a unei vestimentații oferite de către întreprindere și, de regulă, sunt purtate de persoane care iși desfășoară activitatea și pe teren.
  3. Îmbrăcămintea face, deci, referire directe și la locul pe care un bărbat îl ocupă, fapt ce poate demonstra gradul de pregătire, studiile, profesionalismul și determinarea. Aceste criterii pot conduce la creșterea stimei de sine în legătură cu capacitățile personale și actele realizate de-a lungul timpului.

Creșterea pe scara ierarhică va schimba atât venitul persoanei, cât și modul în care aceasta se va imbrăca și se va raporta la persoană, având un anumit grad de satisfacție pentru realizarea profesională.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top