Moda si tendinte

Îmbrăcămintea abordată de femei la birou

Vestimentația reprezintă un criteriu ce trebuie adaptat în funcție de fiecare eveniment din viața unei persoane, dar și de contextul social în care aceasta trăiește, astfel, este cert că o vestimentație de club va fi la pol opus uneia de muncă. Mersul în club semnifică distracție, pe când job-ul implică profesionalism și etică din orice punct de vedere.

Prin prisma acestei ipoteze, există cel puțin 3 lucruri de care trebuie să se țină cont atunci când se alege ținuta atunci când locul în care se merge este job-ul la birou:

  1. Ținuta office este una dintre cele mai apreciate în acest spațiu de lucru pentru că denotă sobritate și seriozitate. Acest tip de ținută este foarte ușor de realizat, necesare fiind doar o cămașă decentă cu un pantalon negru, de preferat, evazat sau o fustă care atunci când este îmbrăcată să nu lase impresia de indecență, iar tocurile să nu fie cele mai înalte, astfel încât să permită mobilitatea femeii.
  2. Culorile alese pentru ținută, în cazul în care nu sunt impuse de către firmă, trebuie să fie în afara ariei de strident: nude, deschise, non-culori. Este important acest lucru deoarece job-ul nu este spațiul în care se dorește a se atrage atenția, ci locul în care se merge pentru a presta servicii profesionale precum sunt speculate în cartea muncii pentru fiecare în parte.
  3. Sunt preferate vestimentațiile ce nu implică indecența sau expunerea unor părți ale corpului în momentul în care se fac anumite mișcări. Din acest punct de vedere, cămășile cu mâneci lungi vor fi întotdeauna mult mai apreciate decât cele de tip maiou sau cu mâneci scurte. Pe lângă asta, important este și decolteul din fabrică al cămășii sau cel pe care femeile îl permit, pentru că reprezintă un fapt ce va influența modul în care vor fi tratate sau văzute în cadrul firmei.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top