Recomandari

Filmele și timpul liber

Alegerea modului în care să fie petrecută o parte din timpul liber poate reprezenta o adevărată provocare alimentată de importanța detaliilor precum: nevoi individuale și preferințe, experiențe trecute, dar și de prioritățile personale. Persoanele, în special cele cu activitate mare în mediul online și a căror experiență cu tehnologia nu reprezintă un efort prea mare, aleg să își ocupe timpul liber cu vizionarea de filme/seriale, dar de foarte multe ori intervine întrebarea care din cele două este mai interesant sau avantajos pentru program.

Filmele reprezintă o serie de întâmplări transpuse într-un fir narativ bine structurat, bazate pe fapte ficționale sau reale, ce au ca obiectiv atingerea unor sentimente ale celor care îl vizionează: impresionare, emoție, curiozitate, spaimă etc. Timpul derulării unui film de calitate ce poate capta și menține interesul receptorilor fără a plictisi și a încărca cu detalii repetitive și inutile este de la 2 ore la 3 ore jumătate. Punctul culminant maxim este întâlnit o singură dată pe parcursul filmului, iar de la un anumit moment, în marea majoritate a cazurilor, desfășurarea acțiunii devine previzibilă.

La polul opus în ceea ce privește metoda de a fi realizat, scenariul, dar și publicul țintă se află serialele a căror episoade și sezoane sunt, uneori, greu de numărat. Serialele au ca obiectiv acapararea acelui segment de populație a căror program nu este atât de încărcat și cărora le permite vizualizarea periodică a episoadelor. Acțiunea este, în general, structurată astfel încât finalul fiecărui episod să creeze suspans în mintea urmăritorului și să-i capteze interesul pentru a accesa sau, după caz, a aștepta, celelalte episoade ale sezonului. Contrar filmelor a căror număr de personaje este limitat, serialele pot oferi de la un episod la altul ”surprize” plăcute sau neplăcute în ceea ce privește răsturnările de situație și apariția noilor protagoniști care să creeze răsturnări de situație.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top