Sport si Sanatate

Despre produse de înfrumusețare

Deși catalogate ca fiind toxice tenului și cauzatoare de probleme deramatologice, produsele de infrumusețare au parte de o secționare în mai multe categorii, în funcție de mai multe criterii, spre exemplu: produse pentru curățarea/hidratarea/matifierea tenului, pentru reducerea problemelor cu privire la excesul de sebum, pentru machiaj, pentru baza machiajului, pentru întreținerea aspectului tânăr și lista poate continua cu multe alte denumiri și funcții pe care acestea le au.

Desigur prezentări precum ”stoparea îmbătrânirii”, ”întinerirea cu 3/5/10/15 ani” sunt de-a dreptul de necrezut, efectul trecerii anilor fiind același pentru fiecare, dar în proporții și măsuri diferite, în funcție de mai multe cauze: mediul de viață, statutul social și financiar, locul de trai. Dar nu toate produsele sunt destinare manipulării persoanelor în vederea obținerii de profit, ci unele din ele iși dovedesc efectele benefice și conforme cu prezentările încă din primele utilizări. Importantă în această direcție este înțelegerea faptului că înfrumusețarea tenului nu va ține doar de o singură traiectorie: machiajul și acoperirea imperfecțiunilor. Acțiunile pentru a beneficia de un ten sănătos, cu aspect tânăr încep încă de la stilul de viață (alimentație, hidratare, sport) și continuă cu ceea ce se utilizează în momentul în care se îndepărtează machiajul de pe față (un proces extrem de necesar).

Înfrumusețarea tenului se identifică, de asemenea, cu procedee precum aplicarea de măști, vizitele la salon și ce este mai important, vizita la medicul dermatolog atunci când există probleme vizibile ce influențează aspectul tenului. O iritație la nivelul feței, o serie de coșuri sau acnee are, cu certitudine, și o cauză și nu este o regulă ca problema să fie la nivelul exterior, al țesutului epitelial uneori poate fi și de natură internă și necesită intervenția și analizarea unui specialist în domeniu care să ofere un diagnostic și un tratament acesta fiind un aspect extrem de important în vederea menținerii frumuseții.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top