Moda si tendinte

Despre machiajul de zi

Un factor important în apariția unei femei îl reprezintă machiajul. Zilnic, unele femei alocă, în medie, între 30 de minute și 2 ore pregătirii unui machiaj, fie din dorința de a arăta inedit, fie din experiența deifcitară în privința acestui aspect, fie datorită multitudinii de produse pe care le folosesc.

Pregătirea machiajului de zi este la fel de importantă ca cea pentru un machiaj de eveniment, ceea ce înseamnă respectarea unor pași simpli:

  • Demachierea înainte de machiere

Deși sună ciudat, nu este vorba de procesul clasic și obligatoriu de demachiere, de la finalul zilei, ci este vorba despre a simula procesul de demachiere în vederea curățării tenului de pielea moartă sau de bacteriile din lenjerii la care este expus pe parcursul somnului. Umezirea unei dischete demachiante cu apă micelară și folosirea acesteia prin același proces ca cel de demachiere elimină, de asemenea surplusul de sebum acumulat de către ten, lăsându-l curat pentru aplicarea machiajului.

  • Utilizarea bazei pentru machiaj

Acest proces nu se raportează doar la nivelul pleoapelor, ci și al buzelor și feței. Bazele sunt destinate protecției tenului, dar și stabilității pe parcursul zile a culorilor fardului sau rujului aplicat. Baza de machiaj pregătește pielea feței pentru aplicarea fondului de ten, tocmai de aceea sunt cunoscute ca fiind împărțite în două categorii: de matifiere – pentru tenul cu tendință de îngrășare sau de hidratare – pentru tenul uscat.

  • Folosirea rimelului

Produsele pentru machiajul ochilor vor părea inutile în lipsa rimelului, ochii nu vor ieși atât de mult în evidență, iar aspectul machiajul per total va părea incomplet. Rimelul are scopul de a articula combinația de culori folosite și de a accentua culoarea ochilor.

  • Utilizarea rujului

Deși este vorba despre realizarea unui machiaj de zi, folosirea rujului este în dependență de succesul final al procesului. Culoarea buzelor trebuie adaptată în funcție de intensitatea machiajului de la nivelul ochilor și activitățile ce urmează să fie efectuate pe parcursul zilei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top