Moda si tendinte

Despre machiajul de seară

În pregătirea prezenței unei femei la un eveniment sunt importante câteva elemente precum: alegerea ținutei, a pantofilor, a accesoriilor, dar si a machiajului. Serviciile oferite de un make-up artist, în ceea ce priveste machiajul se împart în machiaj de zi, machiaj de seară și machiaj de mireasă; o clasificare ce orientează și prețurile practicate.

  • Machiajul de seară implică fard 

Exită femei a căror experiență cu machiajul este minimă și care, din această cauză, nu știu că machiajul de seară, cel destinat evenimentelor implică utilizarea din plin a fardurilor de nuanțe mai accentuate și chiar mai închise. În funcție de preferința celei care îl poartă poate fi completat și de glitter, tuș sau gene false (aproape indispensabile machiajului de seară). Acest tip de machiaj este caracterizat de o combinație de culori sau o multitudine de nuanțe ale unei singure culori, dar și de efectul strident pe care îl provoacă.

  • Adaptarea produselor pentru ten în machiajul de seară

Fondul de ten utilizat în machiajul de seară va conține o textură diferită de cel folosit pentru machiajul de zi. În timp ce machiajul de zi necesită un fond de ten de consistență ușoară, pentru un aspect natural și deloc încărcat în lumina zilei, machiajul pentru evenimente implică uitilizarea unui fond de ten cu efect matifiant, care pe parcursul zilei ar putea oferi feței un aspect mult prea încărcat. De asemenea, iluminatorul folosit pentru acest tip de machiaj va fi unul mult mai pronunțat, pentru a crea efectul de ”strălucire” al machiajului, iar evidențierea trăsăturilor feței prin folosirea conturing-ului și a blush-ului va fi făcută într-un mod în care să se accentueze calitățile tenului, respectiv ale machiajului ochilor și să se reducă și acopere micile imperfecțiuni ale feței.

  • Culoarea buzelor 

Nuanța buzelor trebuie strict adaptată culorii ochilor și vestimentației. Dacă pleoapele au fost machiate în mod strident, se va opta spre un luciu nuanțator nude, iar în caz contrar, se poate apela și la o nuanță puternică, dar respectând principiul potrivirii cu îmbrăcămintea purtată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top