Recomandari

Cum să-ți usuci părul

Utilizarea produselor ce implică efecte termice în aranjarea părului pot fi unele dintre cauzele principale ale căderii acestuia, precum și ale ruperii. Pe lângă placă, feon, ondulator, importante sunt și aspecte privind modul de a spăla, usca, trata părul, în special cel vopsit.

Iata câteva lucruri de schimbat în rutina dvs zilnică pentru îngrijire a părului:

  1. Nu usca părul forțat prin intermediul feonului. Evită pe cât posibil acest mod de a-l usca și folosește doar atunci când este strict necesar deoarece aerul cald emanat de feon va subția firul de păr, atacând rezistența acestuia.
  2. După spălare, nu freca părul cu prosopul și nici nu îl stoarce ca pe un material. De asemenea, aceste practici, extrem de întâlnite în rândul femeilor, atacă proprietățile firului de păr și acțiunează la grosimea acestuia, subțiindu-l. De preferat este tamponarea părului cu un prosop în ideea eliminării excesului de apă și, mai apoi, lăsarea acestuia desprins pentru a se usca natural.
  3. Nu pieptăna părul atunci când este ud. Extrem de important în îngrijirea părului este atenția acordată elasticității acestuia, proprietate care va fi imediat afectată de pieptănarea părului după baie. Este de preferat ca acesta să fie complet uscat, să-și recapete elasticitatea ce îl va proteja în momentul pieptănării.
  4. Evită vopsirea într-un interval scurt de timp. Conținutul vopselelor distrug firul de păr, făcând din vârfurile dvs, elemente complet inutile și impunând scurtarea părului în mod repetat. Un păr nesănătos, afectat de vopsitul des, va arăta inegal, despicat, rupt, neîngrijit.
  5. Tunde părul o dată la 3 luni. Scurtarea vârfurilor în mod exagerat nu va fi pe placul celor care își doresc cu ardoare lungimea părului, dar o vizită la coafor o dată la 3 luni pentru menținerea aspectului sănătos al părului, este ideal pentru orice femeie, iar dacă este vorba despre un păr care nu a fost atins de vopsea se mai pot adăuga 1-2 luni.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top