Recomandari

Cum să te pregătești pentru un examen

Pregătirea unui examen presupune un efort din parte persoanelor ce sunt cu adevărat determinate să îl promoveze cu brio. Unele examene necesită pregătiri intense, lucru și studiu minuțios, timp îndelungat și presupun emoții și stres deosebit, dar aceste aspecte sunt insignifiante în momentul în care răspunsul final este cel dorit. Fie că este vorba despre examenul maturității (Bacalaureatul), fie de examenul auto, ori de un examen de admitere, importantă este modalitatea în care se realizează demersurile pentru a atinge succesul, iar aceasta diferă de la o persoană la alta.

Iată 3 lucruri de care orice candidat al unui examen trebuie să țină cont în pregătirea sa:

  1. Trasează-ți obiective de studiu și lucru pe zile. Nu te încărca cu conținut într-o anumită zi, ci distribuie uniform întreaga materie pe parcursul perioadei pe care o ai la dispoziție pentru lectură în funcție de capacitățile proprii de învățare. Notează această schiță pe o foaie și asigură-te că nu te abați de la ea.
  2. Sintetizează materia în scheme, idei principale, figuri, grafice. După ce ai parcurs întreaga materie, pentru a-ți asigura reușita examenului reia fiecare secvență importantă și notează sub forma unor desene sau a unor sinteze proprii din care să-ți reamintești cele mai importante idei din materia parcursă. Nu folosi notițele altei persoane pentru că este foarte posibil ca ceea ce respectivei i se pare important, ție să nu-ți folosească la nimic și mai mult să te inducă în starea de confuzie decât să te ajute la reținut.
  3. Nu lasă ceea ce este mai greu pentru final. Este greșit să scoți din context anumite secvențe doar pentru că ți se par greu de înțeles și consideri că dacă sunt învățate în perioada apropiată examenului, informația va fi proaspătă; acest lucru denotă doar învățarea ”mecanică”, ceea ce nu te va ajuta sub nicio formă în viitor.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top