Sport si Sanatate

Cum să slăbești sănătos

Încercarea de a elimina kilogramele în plus reprezintă o adevărată provocare pentru orice persoană pentru că se impune schimbarea stilului de viață cu care organismul era obișnuit anterior. Schimbarea stilului de viața trebuie să vină într-un sistem echilibrat care să nu modifice în sens negativ starea de sănătate a persoanei ce dorește să slăbească. Poate una dintre cele mai mari confruntări este reprezentată de cea cu mâncarea: limitarea sau oprirea consumării unor alimente pot crea frustrări psihice și dorință de renunțare. Pe de altă parte, stoparea totală a alimentării în ideea accelerării procesului de slăbire este considerată cea mai mare greșeală și cel mai grav factor ce acționează asupra bunei funcționări a organismului uman.

Iată 3 pași pentru a slăbi sănătos:

  1. Evită orice interval de timp, oricât de mic, de înfometare. Încearcă să previi pe cât posibil perioadele în care organismul începe să simtă senzația de foame deoarece va fi mult mai greu să te simți sătul în momentul în care îl alimentezi după programul dietei și vei simți nevoia de a mări porția.
  2. Consumă cât mai multe lichide. Deși este o regulă generală, cu atât mai mult, în momentul în care se trece printr-o cură de slăbire, este indispensabil consumul de apă, mai ales că uneori senzația de foame poate fi acoperită și asta te va ține la distanță de tentații.
  3. Nu folosi pastile. Medicamentele pentru slăbit sunt în mare parte produse pentru profit și msi puțin pentru un efect vizibil, excepție făcând doar prescripțiile medicale oferite în urma unui control în acest sens. Capacitățile miraculoase de ardere a grăsimilor ale cremelor, gelurilor, medicamentelor naturiste nu au un efect demonstrat într-o măsură mai mare decât în cazul unei diete constante și corecte suplimentate de sport și mișcare zilnică și există foarte mare posibilitate doar să fiți dezamăgiți.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top