Recomandari

Cum descrii studenția

Studenția – perioadă a necunoscutului, a schimbărilor și transformărilor și momentul în care o parte din responsabilitatea unei vieți de adult își face simțită prezența în conștiința fiecărui student. Despre studenție se vorbește la două extreme: fie ca fiind o misiune grea, aproape imposibilă pentru cei a căror situație financiară nu îi ajută, fie ca cea mai frumoasă perioadă din întreg ciclul educațional al unei persoane. Viața de student te învață lucruri, emoții noi de care nu vei avea parte în niciun alt mediu pentru că este creat de așa natură încât să te dezvolte.

Desigur că viața de student nu înseamnă doar studiu și nici doar distracție; este o minunată combinație între cele două care fac din drumul academic unul de neuitat. Câteva motive pentru care viața de student nu trebuie ratată:

  1. Pregătirea pentru profesia dorită. Din ce în ce mai multe locuri de muncă apreciază studiile superioare, iar unele sunt intangibile fără această diplomă. Dacă ai un vis pe care dorești să îl realizezi, nu îți rămâne decât să lupți până când vei reuși.
  2. Este cunoscut faptul că nimeni nu se distrează mai mult și mai frumos decât studenți, iar orașele universitare știu acest lucru și pun la dispoziția tinerilor o vastă gamă de cluburi.
  3. Viața în cămin. Într-adevăr, unele persoane sunt construite de așa natură încât spațiul lor personal nu trebuie încălcat nici cu privirea și împărțirea acestuia cu alte persoane este de neacceptat. Dar fiecare aspect are un lucru plăcut și neplăcut, pozitiv și negativ și poate fi acceptat de o categorie de persoane, iar de alta, total respinsă. Este și cazul conviețuirii într-o cameră de cămin care are și părți pozitive, precum apropierea și solidaritatea (în lipsa mamei, surorii, prietenei care îți asculta mereu problemele prin care treci se poate situa colega de cameră), nopțile lungi de discuții, întrajutorare la studiu, jocuri.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top