Recomandari

Ce implică pregătirea pentru un examen

În apropierea unui examen important din viața unei persoane, stresul și emoțiile devin din ce în ce mai copleșitoare, ele ducând uneori la pierderea încrederii în cunoștințele acumulate și în capacitățile de a depăși proba. Aceste dezechilibre necesită rezolvare, iar uneori aceasta intervine în căutarea de metode de a depăși impasul. Iată doar câteva dintre cele mai utilizate tehnici pentru o pregătire rapidă și riguroasă:

  1. Nu neglija aspecte importante din viața ta. Calitatea studiului este în dependență cu calitatea asigurării celorlalte nevoi, precum starea de bine. Starea emoțională pozitivă reduce ”pătrunderea” altor griji, probleme în intervalul învățatului, deci este indicat să le rezolvi înainte de a te apuca de studiu.
  2. Stabilește un program de odihnă. Este important să-ți rezervi noaptea pentru somn și nu pentru învățat deoarece creierul are nevoie de o perioadă de refacere și odihnă în care să-și refacă puterile pentru o nouă serie de informații.
  3. Învață în locuri diferite. Alegerea locului de învățat nu este impusă de nicio carte de specialitate și nici nu există o regulă în acest sens, dar indicat ar fi să ai un mediu confortabil care să-ți stimuleze dorința de a învăța și de a face asta mai plăcut. După un anumit timp de petrecut într-un spațiu, în funcție de nevoile fiecăruia, se poate opta pentru un alt loc care să dețină aceleași caracteristici pozitive pentru asimilarea cunoștințelor.
  4. Oferă pauze stabilite din timp și deconectează-te de la mediul virtual. Cele câteva ore petrecute în fața lecturii necesită dăruire în totalitate, ori cea mai mică distragere de la studiu poate însemna omiterea unor informații ce pot fi importante sau pierderea ideii și instalarea stării de confuzie cu privire la text. Pentru a evita acest lucru este de preferat să renunți la dispozitivele tehnologice, dar și să-i acorzi materiei cenușii pauze de care are nevoie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top