Sport si Sanatate

Aspecte de care trebuie să se țină cont în vederea îngrijirii părului

Părul și scalpul reprezintă pentru femei unele dintre cele mai dificile zone de îngrijire și este drept în condițiile în care sunt afectate de mai multe elemente întâlnite cotidian. Atât lungimea, cât și desimea sunt aspecte importante pentru care doamnele și domnișoarele investesc bani și timp, dar și pentru care fac eforturi.

Iată câteva aspecte de care trebuie să se țină cont în vederea îngrijirii părului:

  • Alimentația

Chiar dacă se pune foarte mult accent pe efectele unei alimentații nepotrivite în contextul sănătății organismului, a aspectului fizic, precum și a stării de spirit, aspectul părului este un alt context de care se poate lega buna sau nepotrivita alimentație. Alimentația bazată pe produse sănătoase va conferi părului sănătate și vitalitate și un alt ritm de creștere.

  • Protecția părului

Expus diferiților agenți externi, unii independenți de voința proprie, precum razele soarelui sau a efectelor dăunătoare, produse cu bună știință, ale plăcilor pentru ondulare, îndreptare, creponare a părului, acesta are extrem de mult de suferit. În vederea limitării consecințelor dăunătoare, se impune utilizarea unor produse pentru protecție (termică, păr decolorat, păr vopsit). În funcție de istoricul fiecărei persoane, se aleg produsele cele mai optime protejării acestuia.

  • Tunsul periodic

La polul opus dorinței de a avea părul lung este ideea de a-l tunde. Dar acest tuns periodic nu semnifică o exagerare, o vizită la coafor o dată pe lună pentru a scurta vârfurile, ci este vorba despre o distanță de 4-6 luni, în care deși părul se regenerează, creșterea este insesizabilă din cauza vârfurilor care se rup.

  • Aplicarea măștilor pentru păr

Uneori, produsele pentru gătit nu pot fi folosite doar în acest scop, ci și ca metodă de îngrijire și stimulare și accelerare a creșterii podoabei capilare. Fie ca este vorba despre ouă, ulei de măsline, de cocos, lămâie, în combinația potrivită și utilizarea periodică, acestea pot aduce un real succes asupra părului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top