Recomandari

3 lucruri despre spălatul părului

Părul unei femei reprezintă unul dintre cele mai importante ”accesorii” pe care le poartă zilnic, de care aceasta se îngrijește, în care investește bani și timp. Din nefericire, pe cât de important este pentru întregul aspect, pe atât de dificil este de întreținut. Spălatul, clătitul, tunsul, tratarea, pieptănarea, vopsirea părului implică atât costuri, cât și atenție desăvârșită pentru că, în ciuda faptului că par procedee extrem de simple, în esență, sunt necesare o serie de cunoștințe cu privire la metoda corectă de a le executa, dar și intervalul de timp la care să se realizeze din nou.

3 lucruri despre cea mai banală acțiune în opinia unei mase mari de persoane, spălatul părului:

  1. Șamponarea se face doar la nivelul scalpului. Impuritățile care dau aspectul neplăcut firului de păr se află cu precădere la nivelul rădăcinilor, acolo unde scalpul elimină sebum și atrage praful și bacteriile. Partea de la mijlocul părului spre vârfuri, oricum afectată cel mai mult de placă, vopsele, decolorări, nu necesită șamponare și nici frecare, ea fiind curățată de momentul în care spuma șamponului se va prelinge dinspre creștetul capului spre extremități.
  2. Șamponează părul de două ori. Prima șamponare, cea aplicată pe părul umed, va fi cea care va stimula ridicarea impurităților de pe firul de păr, dar cea cu adevărat eficientă în curățare, îndepărtarea și eliminarea lor, va fi cea de a doua șamponare, fiind de asemenea, decisivă și din punct de vedere al timpului în care părul își va menține aspectul plăcut.
  3. Folosește balsam/condiționer pentru păr. Aplicarea unui asemenea produs este simplă și se rezumă la câțiva pași: clătește părul de spuma șamponului, elimină excesul de apă de pe păr, aplică balsamul pentru îngrijire pe vârfurile părului, lasă-l să acționeze, apoi clătește și asigură-te că elimini întreg produsul. Este important de reținut ca aplicarea să nu se realizeze de la rădăcină deoarece stimulează efectul de ”păr gras”.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top