Recomandari

3 lucruri despre practicarea sportului

Sportul reprezintă momentul de sănătate, dar și relaxare pe care orice persoană este datoare să și-l ofere propriului organism. Scuzele pentru care se diminuează importanța efectivă a sportului, precum lipsa timpului, lipsa unui echipament sofisticat sau oboseala și preferința pentru statul în pat sunt insignifiante în comparație cu beneficiile pe care acesta le aduce.

Iată doar 3 lucruri care să vă motiveze să faceți un stil de viață din practicarea sportului:

  • Contribuie la aspectul fizic

Este greu de acceptat că există persoane cărora nu le pasă nici măcar 1% de aspectul fizic și cărora nu le creează nicio stare modul în care arată. Sportul, în corelație cu o alimentație sănătoasă, contribuie la armonia părților corpului dvs și vă conduce spre aspectul fizic visat: fie vă ajută să slăbiți, fie să depuneți masă musculară pentru a deprinde aspectul de ”solid”; totul depinde de exercițiile pe care alegeți să le realizați și grupele de mușchi pe care puneți accentul. De asemenea, sportul practicat ani îndelungați pare că încetinește procesul de îmbătrânire, acesta nemaifiind atât de vizibil.

  • Menține și protejează starea de sănătate a organismului

O preocupare mult mai importantă decât aspectul fizic o reprezintă starea de sănătate și este, de mult, dovedită științific legătura strânsă pe care o are sportul cu starea de sănătate a indivizilor. Corpul trece de la starea de pasivitate la una în care este solicitat și antrenat în vederea funcționării complete a mușchilor ce îl compun și care, la multe activități cotidiene sunt folosiți într-o mică măsură.

  • Accentuează starea de bine 

Sportul reprezintă un prilej de a elimina stresul acumulat pe parcursul zilei și o metodă prin care oamenii să se debaraseze de încărcătura emoțională negativă care, chiar și involuntar, se înmagazinează la nivelul sistemului nervos și care afectează, deseori, justa gândire și soluționare a unor probleme sau situații delicate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top